FAQ

Vragen over de desinfecterende werking

Werkt Handy Foam tegen COVID19?
Ja, Handy Foam is voor 99,9999% actief tegen alle veel voorkomende virussen, bacteriën en schimmels. Dit is getest volgens de EN-ISO 11930 (2013-05) methode.

Waarom is Handy Foam desinfecterend zonder dat er alcohol in zit?
Handy Foam is een op actief zuurstof gebaseerde desinfecterende handschuim. De actieve zuurstofbron is Perazijnzuur (PAA) en het oplosmiddel is water. PAA is een bijzonder effectief middel dat het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) is goedgekeurd en bewezen effectief is verklaard. Tot nu toe werd PAA voornamelijk in de gezondheidszorg en de voedingsmiddelenindustrie gebruikt om gereedschappen en oppervlakten te desinfecteren. PAA heeft belangrijke voordelen ten opzichte van andere gebruikte middelen als Ethanol (Alcohol) en Choride (Chloor). Dat laatste is ook zeer effectief maar door de corroderende werking niet geschikt voor en zelfs schadelijk voor toepassing op de huid.

Werkt Handy Foam ook tegen bacteriën en schimmels?
In tegenstelling tot alcohol en chloor is Handy Foam ook actief tegen alle veelvoorkomende bacteriën en schimmels.

Wat is het verschil met alcohol handgel?
Het belangrijkste verschil is de huidvriendelijkheid. Daarnaast is van Handy Foam maar een derde nodig ten opzichte van alcoholgel. Handy Foam is 100% natuurlijk, vegan en ook nog eens kindvriendelijk.

Waarom werkt schuim beter dan handgel?
De viscositeit van Handy Foam zorgt er voor dat het beter tot in de kleinste randjes van de handen, vingers en nagels doordringt.

Is de desinfecterende werking van Handy Foam wetenschappelijk bewezen?
Het werkende bestanddeel van Handy Foam is al jaren de meest gebruikte en meest effectieve middel om te desinfecteren in zowel de voedingsmiddelenindustrie als de gezondheidszorg. De toepassing op handen is nieuw, maar alle benodigde tests en certificaten zijn behaald. SGS Group heeft onderzocht en aangetoond dat Handy Foam voldoet aan de volgende richtlijnen:

NEN-EN 1276: 2019
NEN-EN 1650: 2019
NEN-EN 14476: 2019

Vragen over het gebruik

Hoe maak ik zelf de Handy Foam

  • Stap 1: Vul de fles tot aan het 100 ml maatstreepje met lauw of handwarm water.
  • Stap 2: Voeg het Handy Foam poeder toe aan het lauwe water en draai de dispenser er op.
  • Stap 3: Schud totdat al het poeder door het water is opgenomen. Uw handy Foam is klaar voor gebruik.

Waarom moet ik eerst water in de fles doen en dan de poeder?
Als je eerst de poeder doet en dan het water loopt het schuim vrijwel direct over de rand bij het dicht doen van de fles en gaat er Handy Foam onnodig verloren.

Hoe vaak per dag kan ik Handy Foam gebruiken?
Aangezien Handy Foam vriendelijk is voor de huid is meerdere keren gebruik per dag tot wel dertig keer geen probleem.

Is Handy Foam vervelend voor je handen?
Huidproblemen ontstaan vaak door dat de meeste handgels alcohol bevatten. Alcohol is niet alleen agressief voor de handen, het droogt ze ook uit. Wij hebben Jojoba olie toegevoegd aan Handy Foam voor een verzachtende werking en daarnaast is de werkbare stof van Handy Foam anti-allergeen,
PH neutraal, volop dermatologisch getest en dus totaal niet vervelend voor de handen.

Hoe lang moet ik schudden voordat de Handy Foam klaar is?
Als het water lauw is of handwarm zal de poeder reeds binnen 10 tot 30 seconden schudden volledig opgelost zijn. Als het water heel koud is zal het iets langer duren of moet men heel even wachten tot het water meer op kamertemperatuur is gekomen.

Is Handy Foam gevaarlijk voor kinderen?
Vanwege de natuurlijke ingrediënten en het ontbreken van bijtende of irriterende stoffen is Handy Foam volstrekt kindvriendelijk.

Wat gebeurt er als ik Handy Foam in mijn mond krijg
Handy Foam is puur bedoeld voor gebruik op de handen en elk ander contact moet worden vermeden. Indien Handy Foam in de mond of ogen komt, moet men goed spoelen met water.

Kan ik Handy Foam ook gebruiken om andere zaken te desinfecteren?
Handy Foam is puur en alleen bedoeld voor gebruik op de handen. Er bestaan andere producten die bedoeld zijn om oppervlaktes te reinigen.

Vragen over Handy Foam

Hoe lang is Handy Foam houdbaar?
Handy Foam blijft maanden tot jarenlang de werking behouden en zal bij normaal gebruik niet bederven. Het is wel aan te raden om nog even te schudden voor gebruik als de foam lange tijd niet gebruikt is.

Is Handy Foam Vegan?
Er zijn geen dierlijke stoffen in Handy Foam verwerkt noch is gebruik gemaakt van dierproeven. Handy Foam is dus een vegan product.

Waar wordt Handy Foam gemaakt?
Handy Foam wordt geproduceerd in Nederland.

Zitten er alleen natuurlijke bestanddelen in Handy Foam?
Voor Handy Foam wordt alleen van natuurlijke producten gebruik gemaakt.

Waarom is Handy Foam veiliger dan handgels met alcohol?
Handy Foam heeft niet dezelfde bijwerkingen als alcohol. Het vlekt niet, het is niet ontvlambaar en de werking van schuim is effectiever omdat de viscositeit er voor zorgt dat de werkende stoffen tot in de kleinste randjes binnentreden.

Zijn er opslagresticties voor Handy Foam
Vanwege het ontbreken van alcohol zijn er geen opslagrestricties aan Handy Foam.

Is Handy Foam een nieuw middel?
Handy Foam als toepassing op handen is nieuw. Het werkende middel bestaat al heel lang en wordt vooral gebruikt in de medische wereld en de voedingssector gebruikt om gereedschappen, materialen en oppervlakten op een veilige manier te desinfecteren zonder nevenschade of smaakafgifte.

Mijn flesje is leeg, hoe kan ik een navulling bestellen?
Een navulset bestellen is bijzonder eenvoudig, ga naar www.handyfoam.nl. De navulverpakkingen bestaan uit een knijphuls van karton met drie sachets, goed voor het navullen van drie flesjes.

Waarom is Handy Foam duurzamer dan alcoholhoudende handgel?
Van Handy Foam is tot wel twee keer minder nodig doordat schuim effectiever is. 100ml Handy Foam gaat dus met gemak twee keer zo lang mee dan alcohol handgel.

Ik heb een vraag die ik niet kon vinden in de FAQ
Heb je een vraag die niet is beantwoord in de FAQ neem dan contact met ons op per telefoon of e-mail. T: + 31 (0) 20-2050703 E: sales@disposables.bio.

Handy Foam is onderdeel van Disposables.bio.